Page 61

RACC_487_CAT

ENOTURISME DE TARDOR A SEGURA VIUDAS El temps de la verema és especial per descobrir l’essència i el caràcter singular de l’Heretat Segura Viudas, per l’activitat que hi ha al celler i per la bellesa del paisatge, que a la tardor té un encís singular. Per aquest motiu fa un any que els responsables d’aquest celler van decidir que l’època de la verema, com passa també en el moment de repòs de les vinyes, en la poda o quan broten els primers fruits, podia donar RACC 69 octubre 2015 propostes activitat, quan s’han de recollir els resultats milions de quilos de raïm en una sola jornada. Els visitants reben tota una lliçó magistral de les tasques que es desenvolupen tant a les vinyes com al celler. I a més poden tastar els primers mosts de l’any. La visita a l’Heretat permet descobrir com es lluita contra les plagues de manera natural; com es realitzen estudis exhaustius de la pluviometria a cada finca; com es controla al moment la maduració del gra o com es lluita contra l’erosió del terreny en finques situades en pendent. També quins són els controls de qualitat , els processos de fermentació i maduració dels vins i les particularitats dels llevats autòctons que atorguen una personalitat única als vins de Segura Viudas Els visitants també es detenen a gaudir de l’entorn natural, vegetal i faunístic de Segura Viudas, molt centrat al voltant del riu Bitlles, on va a parar l’aigua neta i transparent procedent de la depuradora del celler. Aquestes propostes d’enoturisme de tardor són accessibles a grups, prèvia reserva. Des de l’Heretat comenten que l’objectiu és “fer una aproximació a les vinyes des de diferents mirades i gaudir de tot el seu univers simbòlic, històric i de natura”. I afegeixen que “gràcies al coneixement científic i tècnic, es pot recuperar i potenciar un patrimoni de gran valor i un veritable tresor com és la vitivinicultura sostenible i posar-lo a l’abast de la gent”. Més informació www.seguraviudas.es Tel 93 891 70 70. Ctra BP2151 de Sant Sadurní a Riudebitlles, km 12,5 (Torrelavit). A l’hora de l’àpat > Cal Pere del Maset (c. Ponent, 20, Sant Pau d’Ordal ) www.calperedelmaset. com. Establiment familiar de cuina de mercat. > L’Amagat (Parc dels Lledoners, Sant Quintí de Mediona ). www.restaurantlamagat. com. Acollidor, no gaire gran, carta àmplia amb tocs avantguardistes. > Sol i Vi (ctra. Sant Sadurní a Vilafranca, km 4 ). www.solivi.com. Menús econòmics, grans salons per a banquets i hotel. > Marejol (Passeig Ribes Roges, 35 Vilanova i la Geltrú) http://restaurantmarejol. com. Cuina marinera arran de mar, per si voleu completar la visita amb una estada a la platja. 20% descompte En visites d’enoturisme a Segura Viudas, soci RACC més acompanyant. Vàlid fins el 31/12/2015. lloc a noves propos tes d’enoturisme. És el moment clau de plena de tot un any de treball. A l’Heretat s’arriben a processar fins a 1,4 E La tardor, moment idoni per a l’enoturisme a la comarca de l’Alt Penedès.


RACC_487_CAT
To see the actual publication please follow the link above