Page 18

RACC_489_CAT

RACC 18 març 2016 socis racc anna Bellsolà “M’HE CRIAT ENTRE FARINES I HE FET REALITAT EL MEU SOMNI” per magda farré. fotos: pere virgili Tercera generació de forners, la sòcia racc anna Bellsolà, propietària del forn Baluard va abandonar l’empresa familiar per impulsar el seu propi projecte: “m’he criat entre farines i ara tinc la fleca que sempre havia somiat”. La propietària d’aquest reconegut forn, creat al barri de la Barceloneta i expandit als baixos de l’hotel de disseny Praktik, es va inspirar en el parisenc Poilâne. “Marxar a França i itàlia per formar-me va ser un moment important per saber el que volia: vaig començar fent un sol pa i ara en faig uns quants, amb molta ànima. També estudio molt la seva posada en escena a la botiga.” El resultat? Bellsolà ha contribuït al ‘boom’ del pa a Barcelona: “és molt positiu que es faci i es parli de pa de qualitat. Per això mimo al màxim el producte”. Un producte amb tendència saludable: “hi ha una tendència molt forta a plats biològics, amb gustos molt bons als pans. L’espelta, el sègol o el fajol són nous cereals que tenen molt d’interès i amb els quals surten pans boníssims i naturals al 100%”. Un forn de llenya. És la joia de la corona: fet d’obra, giratori, d’una sola plataforma de cocció, amb un piròmetre que t’indica la temperatura (de 230 a 250 °c) i un palier que controla tot el procés. “Gestionar llenya és molt difícil; no tens un botó per pujar i baixar la temperatura, primer poses un tronc, després un altre…, fins que en surt un pa molt especial.” n


RACC_489_CAT
To see the actual publication please follow the link above