Page 19

RACC_489_CAT

RACC 19 març 2016 400 gr. de farina de blat 100 gr. de farina de sègol 325 g d’aigua, 50 g d’oli d’oliva, 5 g de llevat, 10 g de sal 280 g d’olives sense pinyol ESCAPADES PER EUROPA AMB OLOR DE PA Prepares una escapada per a aquesta Setmana Santa? L’Anna Bellsolà, amant dels viatges, et recomana dos racons a Europa per fer un tast del millor pa: el mític forn parisenc Poilâne i el mercat italià d’Eataly, a Milà. Prepara la teva escapada amb l’Agència de Viatges del RACC i no te’ls perdis! “M’encanta Poilâne, el meu pare sempre m’hi portava, a la Rue de Cherche-Midi, i sempre ens ensenyaven el forn al soterrani. Era meravellós! Porten fent el mateix fa molts anys, fidels al seu producte al seu tipus de cocció amb llenya. M’agrada tOPES AMB Un CéRvOL? tRUqUES AL RACC Imagina’t que vas en cotxe per una carretera de muntanya, de nit, i de cop se’t creua 8 Rue du Cherche-Midi. Paris 75006. www.poilane.com absolutament tot de Poilâne.” un cérvol. L’Anna recorda el moment: “com en una pel·lícula de David Lynch. De nit per una carretera de muntanya, tota la família en cotxe cap a un casament a la vall d’Aran. L’animal va creuar pel costat: va trencar el vidre del davant amb les banyes i va Poilâne. abonyegar el cotxe per la part del copilot. va marxar il·lès. Per sort no vam prendre mal, però vam trucar al Servei d’Assistència del RACC. Ens van dur el cotxe a un taller i ens van acompanyar a l’allotjament. L’endemà després del casament, ens van tornar a casa en taxi”. Eataly. Piazza XXv Aprile, 10. 20121 Milano. www.eataly.net “vaig descobrir el forn de pa d’aquest mercat italià l’any passat i em va sorprendre perquè tots els pans, absolutament tots, eren amb farines orgàniques. treballen amb obrador vist i forn giratori. El resultat: pans boníssims i amb moltes combinacions d’ingredients.” XAPAtA D’OLI D’OLIvA I SÈGOL AMB OLIvES L’Anna Bellsolà ens regala una recepta. t’atreveixes? (1) Pasta tots els ingredients menys l’oli d’oliva. Primer en un bol i després sobre la taula enfarinada. (2) Afegeix l’oli d’oliva i pasta fins que la massa hagi absorbit tot l’oli. Estira-la i afegeix-hi les olives. (3) Fes una bola amb la massa i posa la en un bol amb una mica d’oli. que reposi tota la nit a la nevera. (4) L’endemà treu la massa del bol i estira-la perquè ens quedi una massa homogènia d’uns 3 cm. (5) Divideix-la en peces de 350 g i deixa-les tapades amb un drap 30 minuts (a temperatura ambient). (6) Preescalfa el forn a 190-200° i després cou les peces a la safata de cocció amb paper de cuina a sota.


RACC_489_CAT
To see the actual publication please follow the link above